• 06-13 03 51 93
  • info@koggehoeven.nl
  • Berkhout - Noord Holland

Huisvesting en zorg

De Koggehoeven biedt groepshuisvesting voor gepensioneerde paarden, in een ruime vrijloopstal met 24/7 uitloop naar grote zandpaddock en/of weidegang. Wanneer uitloop niet mogelijk is,  door extreme weersomstandigheden of door blessure, zal het binnenverblijf van de nieuwe serrestal zoveel mogelijk ruimte tot natuurlijk gedrag geven.

Ook goede voeding staat hoog in het vaandel voor de paarden van de Koggehoeven. Met de kennis van Marit vanuit haar studie en door het samenwerkingsverband met voedingsdeskundige David van Doorn (Anivado), zal hier extra aandacht naar uit gaan.  Zo gaat ieder paard bijvoorbeeld maandelijks op de weegschaal om de voedingstoestand in beeld te hebben.
En ook het ruwvoer, wat onbeperkt verstrekt wordt, zal per partij bemonsterd worden. Op deze manier weten we de exacte voedingswaarden van het voer. Zo kan er optimaal ingespeeld worden op de behoeften van ieder paard. Indien nodig zal er bewust worden bijgevoerd.

Uit goede voeding vloeit veelal een goede gezondheid. Mocht dit niet zo zijn, worden afwijkingen snel opmerkt tijdens de regelmatige poetsbeurten of door de vele oplettende ogen van de medewerkers van de Koggehoeven. Daarnaast is er maandelijkse begeleiding door een dierenarts. Aanvullend zullen wij regelmatig wormonderzoek doen (en de behandeling indien nodig) en ook de entingen worden bijgehouden. Net als regelmatig bezoek van de hoefsmid en paardentandarts.

Klik hier voor meer praktische informatie, of hier voor ons tarief.

 

Hieronder eerste indrukken van de nieuwe stal

 

  • Vrijloopstal met uitloop op zandpaddock en weidegang