Nieuws

Welkom op de nieuwe website van Zorgbedrijf de Koggehoeven!

De komende tijd zal er nog druk gewerkt worden aan de website. We hopen u zo snel mogelijk van alle informatie te kunnen voorzien. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met info@koggehoeven.nl of lees het laatste nieuws op onze Facebookpagina. 

14 oktober 2018 – OFFICIËLE OPENING ZORGBEDRIJF DE KOGGEHOEVEN!

Het was een lange weg naar deze dag toe. Maar het was al het bloed, zweet en tranen waard.
Wat hebben we een prachtige dag gekregen, vol zonneschijn en met maarliefst 700 blije enthousiaste bezoekers!
Om 13.30 was de officiële opening inclusief prachtige woorden van de Burgemeester van Koggenland. Na het officiële gedeelte kon iedereen van 14.00 tot 17.00 vrij rondlopen en informatie opdoen; overal was informatie terug te vinden over de activiteiten van de zorgboerderij of het paardenrusthuis.
Voor de kleintjes waren er natuurlijk de dieren om te aaien en een springkussen. Er was een loterij ”Waar poept het paard” waar men een kavel kon kopen en daarmee meelootte naar een mooie prijs. Ook stond er een stand van de Vrienden van de Koggehoeven en waren er diverse knutsel en bakwerken te koop van de zorgboerderij.

 

  • Vooraankondiging via Facebook en in de Koggekrant heeft veel mensen bereikt

Al met al een mooie bedrijvige dag, waar iedereen van de Koggehoeven met een grote lach op terug kijkt.
Bovenstaande sfeerimpressie zegt ook genoeg.
Bedankt en graag tot volgend jaar!

 

  

27 september 2018 – Laatste loodjes wegen het zwaarst…

Waar we eind juli al begonnen waren met afwerking van de kantine, zijn we daar nu nog steeds mee bezig… ! Juist het kleine werk blijkt veel tijd en geld te kosten. Wel zijn de entree en wasplaats al bijna af, waar in juli nog niets stond. Alles nog steeds met als doel om toonbaar te zijn tijdens onze opening.
We doen ons uiterste best.
Hieronder alvast wat meer informatie over deze feestelijke dag:

Flyer opendag 

9 juli 2018 – Volop zomer op de boerderij

Inmiddels staan de paarden alweer een aantal maanden in de nieuwe serrestal. De eerste indrukken: het bevalt ons en hen super! Veel licht, lucht, rust en ruimte. En vooral met de aanhoudende hitte van afgelopen weken, biedt de stal fijne schaduw en verkoeling voor de hele groep. Pas later op de dag en ’s avonds willen de paarden pas het land op om te grazen. Tot die tijd staan of liggen ze wat te luieren rond de stal en knabbelen ze aan het hooi.

Ook de andere werkzaamheden in de stal gaan gestaag door. De kantine vloer en wanden zijn inmiddels gereed om af te werken. Beneden worden de eerste stappen naar de entree, wasplaats en poets-/behandelruimte uitgevoerd. Alles met als doel om op 14 oktober a.s. klaar te zijn. Dan staat namelijk onze eerste open(ings)dag gepland! Noteer hem dus alvast in de agenda. Later weer meer informatie!

OPENDAG KOGGEHOEVEN

 

  

17 april 2018 – Alweer een maand verder, wederom een maand vol primeuren!

Nadat alle voerhekken stevig gemonteerd waren, was hét moment eindelijk daar. De stal was klaar voor de eerste groep paarden!! Nouja, nog even de bodembedekking erin en in de water en ruwvoerbehoefte kunnen voorzien… Maar goede vrijdag had de primeur. De allereerste paarden in de stal. Wat een pracht om te zien hoe enthousiast de paarden waren bij de eerste aanblikken van de ruime paddock. Menig sprint, rol en bok is uitvoerig uitgevoerd waarna ze al snel, nieuwsgierig als ze zijn, de vrijloopruimte binnen wilden ontdekken.
Ook dit viel goed in de smaak. voerhek paarden

Voor ons een ware beloning om de volgende dag alle paarden al aan het voerhek te zien, alsof ze nooit ergens anders hebben gestaan. Toch een speciaal moment.

 

 

Na deze primeur volgden vele anderen: de eerste nieuwe paarden van de wachtlijst mochten we welkom heetten, de eerste vaste vloer voor de binnenruimten is gestort, de eerste elektra en verlichting is aangelegd, de tweede paddock wordt gevormd, de binnenbestrating ligt er deze week in en ook binnen de zorgboerderij en het kleinvee vindt uitbreiding plaats…
Eigenlijk vind er iedere dag op Zorgbedrijf de Koggehoeven wel weer een primeur plaats. En dit zal nog lang zo blijven. Wil je graag zien hoe de paarden hun eerste vreugdesprongen in de nieuwe stal uitvoerden? Kijk dan op onze facebookpagina. Tot snel!

aanzicht koggehoeven

  

19 maart 2018 – Het vrijloopgedeelte al bijna af

Afgelopen weken is er keihard gewerkt door alle betrokken vaklui. De eerste week van maart is het dak er in één dag opgespannen. En diezelfde week werden de meeste windbreekgaas wanden gemonteerd waardoor er droog verder gewerkt kon worden. Vorige week is de aandacht vooral naar de vloer van de vrijloopruimte uit gegaan. Hoe sneller de vloer er daar in zit, hoe sneller de eerste paarden erin kunnen. Vandaag zijn de laatste grote meters van de vloer gemaakt. Het enige wat nu nog rest voordat de paarden erop kunnen, is de afwerking langs de randen, de vloer vastleggen + aftrillen én het voerhek plaatsen… Zoals hieronder te zien zijn de eerste paar meters daarvan vandaag ook opgehangen. Het begint ergens op te lijken! Kijk ondertussen ook op onze Facebookpagina voor meer en ander nieuws vanaf de Koggehoeven.

  

26 februari 2018 – De bouw in volle gang!

Vorige week maandag, 19 februari, was het dan éindelijk zover. De bovenbouw gaat erop!
Maandagmorgen arriveerden in alle vroegte de vakmannen van IDAgro (de stallenbouwer) en met hun een grote torenkraan van Koeman Berkhout. Binnen één dag stonden bijna alle spanten al overeind. Dinsdag werden de laatste grote stalen spanten nog op hun plek gehesen en de torenkraan mocht plaats maken voor een nog grotere Schot kraan van 60 (!) meter hoog. Deze Schot kraan vormde het grove geschut welk woensdag alle betonpanelen op hun plek heeft gebracht. Donderdag werden de eerste boogconstructies geplaatst waar het dak straks overheen gespannen wordt en ook is er een begin aan de loopbrug gemaakt.
Al met al zijn er de eerste dagen al bergen werk verzet. Houd, naast ons nieuwsoverzicht, vooral onze Facebookpagina in de gaten voor de meest actuele ontwikkelingen.

nacht kraanwerkFoto: dinsdagochtend 20 februari – dag 2 van de bouw – werd de kraan alweer vroeg opgestart. 

  

15 februari 2018 – Wederom de hoogste tijd voor wat nieuws

Alwéér bijna een jaar verder na ons laatste bericht. Bij het schrijven van het vorige bericht dachten we al heel wat hobbels in de weg te hebben genomen. Maar de ervaring leert ons, dat er nog veel meer hobbels achteraan kwamen. Via onze Facebookpagina hebben wij jullie hierover wel regelmatig op de hoogte proberen te houden. Maar voor degene die dit gemist hebben, hier een kort overzicht van afgelopen tijd:
Om eerlijk te zijn willen we aan die ”hobbels in de weg” (denk aan financiering, vergunningen, niet/ laat leverbare bouwmaterialen, weersomstandigheden, etc.) eigenlijk niet meer denken. Dus laten we vooral ingaan op het feit, dat er in de loop van 2017 ook veel positieve dingen zijn gebeurd;
Er zijn 4 nieuwe jongens ons komen versterken op de zorgboerderij. En ook de aandacht voor ons paardenrusthuis nam snel toe. Zo kwamen er na Diablo vele andere aanmeldingen voor een plekje in ons rusthuis. De tijdelijke overbruggingsstal stond dan ook binnen 4 maanden al vol (!) Helaas kunnen we dat ”tijdelijke” inmiddels wel weghalen. Want waar we begin 2017 nog met zekerheid durfden te zeggen, dat de nieuwe stal vóór 2018 al klaar zou zijn, weten wij nu beter. Sterker nog: pas op dit moment van schrijven, is de fundering net klaar voor de bovenbouw die over 4 dagen erop gaat. Maar ook op dit moment geldt nog: die aanhouder wint! En als het allemaal de moeite waard is, is het ook veel moeite waard… Gelukkig geloven niet alleen wij hierin – maar ook vele anderen met ons. Zo hebben we inmiddels een hele wachtlijst opgebouwd van paardeneigenaren (- met heel veel geduld) die de zorg voor hun paard aan ons willen toevertrouwen. En we hopen dan ook spoedig alsnog deze taak te mogen vervullen. We proberen vanaf nu jullie, niet alleen via Facebook, maar ook via deze website goed op de hoogte te houden. En hopelijk mogen wij u binnenkort, na lang wachten, eindelijk verwelkomen op ons vernieuwde zorgbedrijf!

  

11 mei 2017 – De hoogste tijd voor wat nieuws

Bijna een jaar is verstreken na ons laatste bericht… Het was dan ook niet zomaar een jaartje; het was een jaar met veel hobbels in de weg richting de realisatie van onze droomstal; de serrestal. De vele positieve reacties van buitenaf bleven echter een grote motivator om aan te houden. En, de aanhouder wint!
Inmiddels zijn wij, in de aanloop naar de nieuwbouw, begonnen met het huisvesten van de eerste nieuwe paarden sinds augustus vorig jaar. Vandaag heeft de knappe PRE Diablo zich bij de groep gevoegd en lijkt gelijk zijn plek gevonden te hebben.

Diablo

Na Diablo, krijgen de eerstvolgende bofkonten ook eerst een plekje in onze tijdelijke overbruggingsstal, welke dezelfde soort huisvesting biedt als de nieuwe stal (groepshuisvesting in vrijloop stal met 24/7 uitloop). Het nadeel is dat we hier maar een zeer beperkt aantal plekken voor hebben. Desalniettemin blijft het streven om de nieuwe stal evengoed in 2017 in gebruik te mogen nemen, waardoor we hopelijk snel meerdere plekken kunnen bieden. 

21 juni 2016 – Eerste visitekaartjes zijn uitgedeeld!

Afgelopen week is het eerste promotiemateriaal aangevraagd en binnen gekomen. De eerste stapel wordt al snel minder!

visitekaartjes