• 06-13 03 51 93
  • info@koggehoeven.nl
  • Berkhout - Noord Holland

Over ons

Zorgbedrijf ‘De Koggehoeven’ is een nieuw bedrijf  ‘’binnen de hekken’’ van een oud agrarisch familiebedrijf; al sinds 1937 wordt er door de familie Schilder aan het Westeinde te Berkhout (NH) ondernomen in de agrarische sector. Uiteenlopend van melkveebedrijf met kaasmakerij, tot akkerbouw met bloembollen.

In 2008 heeft er een kleinschalige zorgboerderij zijn intrede gedaan. Sindsdien genieten verschillende zorgbehoevende mensen doordeweeks van een dagbesteding. Hierdoor deden ook de eerste paarden hun intrede op het bedrijf. Dit tot groot genoegen van dochter Marit.

Het is namelijk altijd al Marit haar ideaal geweest om een doorstart te maken in het familiebedrijf, in de richting van paard en zorg. Tijdens haar opleiding aan Hogeschool Van Hall Larenstein is ze zich hierom steeds meer gaan richten op (duurzaam) agrarisch ondernemerschap, dierwelzijn, dierbeheer en diervoeding (m.n. paardenvoeding). Ook heeft Marit tijdens haar HBO opleiding een paraveterinaire aantekening behaald; kennis is ruim aanwezig!

De alsmaar groeiende passie voor het werken met zorgbehoevende mensen, gecombineerd met de toewijding en kennis van Marit m.b.t. paardenhouderij, heeft ons doen besluiten een zorgbedrijf op te zetten met het oog op de individuele behoeften van zowel mens als dier.

Ondernemers de Koggehoeven 2
Vlnr.: Dick – Annet – Marit (… en Wodan)